Kauniita vierailukohteita Suomessa

Suomi on täynnä toinen toistaan hienompia ja viehättävämpiä vierailukohteita. Voidaan sanoa, että Suomesta löytyy kaikki mahdollinen: löytyy niin urbaania kaupunkiympäristöä kuin loputtomasti upeita luontokohteitakin. Kulttuuritarjonta on myös vaikuttava ja kaikilla mittareilla mitattuna kansainvälistä tasoa. Kun matkustaa ja liikkuu Suomessa, ei voi mennä vikaan. Kaikki kohteet ovat omalla tavallaan vierailun arvoisia.

Pääkaupunkiseudun helmet

Pääkaupunkiseudulla, etenkin Helsingissä, voi ihailla 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun arkkitehtuuria, joka täyttää etenkin Etelä-Helsingin. Kiasma ja moni muu taiteen ystävän ykköskohde vetää vierailijoita joka puolelta maailmaa vaihtuvilla näyttelyillään.

Luonto ja maaseutu ovat Suomen valttikortteja

Suomen ainutlaatuisuus piilee kuitenkin luonnossa ja maaseudulla. Luonnon nähtävyydet ovat aidosti uniikkeja. Lukuisista muista maista luonto on monilta osin tuhoutunut tai tuhoutumassa. Suomessa tilanne on parempi, sillä luonnonsuojeluun on panostettu viimeisinä vuosikymmeninä. Työ on kantanut tulosta ja siksi Suomesta löytyy todella kaunista ja puhdasta luontoa joka puolelta maata.

Kohteita, joissa kannattaa vierailla Suomen luonnossa ja maaseudulla on kirjaimellisesti loputtomasti. Itseasiassa on melkein sama minne menee, sillä luonto on läsnä joka paikassa. Kiinnostavaksi Suomen maaseutu tulee sen ansiosta, että maasto vaihtelee runsaasti riippuen missä päin maata on.

Länsi-Suomessa on tasaista ja yhdellä silmäyksellä voi nähdä hyvin kauas. Keski- ja Itä-Suomi on täynnä mäkiä ja kukkuloita ja etelässä saaristo luo omaleimaisen tunnelman. Lappi on tietenkin yksi upeimmista alueista Suomessa. Lapin luonto hakee vertaistaan omalla karulla tavallaan. Suomen erikoisuus on myös se, että samat kohteet muuttuvat merkittävästi vuodenajan mukaan. Talvella jäät jäätyvät ja kesäisestä uimapaikasta tulee luistinrata ja kävelypolusta hiihtolatu.

Älä unohda maaseudun kartanoita

Kiinnostavia vierailukohteita maaseudulla ovat erilaiset kartanot ja muut tilat, joita ympäröivät perinteiset maaseutumaisemat peltoineen. Kartanot voivat olla todella vanhoja mutta kunnostettuja ja entisöityjä, jolloin ne henkivät vanhan ajan tunnelmaa ollen kuitenkin ensiluokkaisessa kunnossa. Tällaisia kohteita löytyy joka puolelta maata ja niissä usein järjestetään erilaisia tapahtumia, joihin kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Jos kaipaa arkisempia ympyröitä vaihtoehtona ovat myöskin joka puolelta maata löytyvät mökki- ja leirintäalueet, joissa pääsee asumaan ja viihtymään vielä lähempänä luontoa.