Vierailun arvoisia paikkoja Suomessa

Suomi on täynnä paikkoja, joissa kannattaa vierailla. Näitä kohteita löytyy joka puolelta maata, niin isoista kaupungeista kuin maaltakin. On selvää, että Suomessa on runsaasti tasokasta ja kansainvälisesti kiinnostavaa arkkitehtuuria, ja esimerkiksi Etelä-Helsingin Jugend-taloja tullaan ihailemaan Suomeen joka puolelta maailmaa. Suomesta löytyy myös paljon taidetta ja muita kulttuurikohteita, jotka pärjäävät hyvin kansainvälisessä kilpailussa. Suomalaiset museot ja muut kulttuurikohteet eivät kalpene muiden maiden tarjonnan rinnalla.

Luonto on Suomen valttikortti

Tosiasia kuitenkin on, että kiinnostavimmat matkakohteet Suomessa löytyvät luonnosta. Mikään ihmisen rakentama ei vedä vertoja suomalaiselle luonnolle. Vaikka kultturikohteet ovat kiinnostavia, tärkeitä ja arvokkaita, niitä on joka puolella maailmaa. Suomalainen luonto on kuitenkin uniikki ja etenkin monille turisteille täysin korvaamaton elämys.

Jo pelkästään se, että hengitysilma on puhdasta ja raikasta, on monelle esimerkiksi Aasian suurkaupungeissa elävälle turistille lähes käsittämätöntä luksusta. Myös hiljaisuus metsässä tai lammen rannassa on jotain mikä suomalaiselle voi olla itsestään selvää, mutta miljardeille ihmisille mahdotonta. Tällaisia paikkoja on loputtomasti joka puolella Suomea, ja ne vain odottavat vieralijaansa.

Yksi erinomainen puoli suomalaisten luontokohteiden osalta on se, että monet kohteet ovat vieläpä lähellä kaupunkeja. On helppoa ja nopeaa liikkua vaikkapa Helsingin keskustasta Espoon Nuuksioon, joka on hurmaava luonnonsuojelualue.

Kansallispuistoihin kannattaa tutustua

Vierailun arvoisia paikkoja löytyy tietenkin myös muualta maasta. Kansallispuistot ovat suosittuja kohteita, eikä syyttä. Kansallispuistot ovat valtion omistamia ja huoltamia alueita, joissa kuka tahansa saa vierailla, jos noudattaa annettuja sääntöjä. Kansallispuistoissa on yleensä valmiiksi suunnitellut kulkureitit ja ohjeistukset, kuinka liikkua alueella sekä runsaasti tietoa kyseisen paikan ominaisuuksista. Kansallispuistoja on lukemattomia aivan maan eteläisemmästä kärjestä Lappiin, Lemmenjoen ollessa Suomen pohjoisin kansallispuisto.

Saaristoalue sekä Lapin tunturit vetoavat moniin

Erityisen hurmaava kohde on myös saaristoalue, joka tarjoaa upeita maisemia ja elämyksiä niin veneilijöille kuin retkeilijöillekin. Suomen erityispiirre ovat pienet saaret, jotka pieninä röykkiöinä täyttävät meren läheltä rantaviivaa.

Myös Lapin tunturit vetoaa moniin omalla uniikilla karuudellaan. Monen elämä on hektistä ja täynnä virikkeitä. Ylivirittynyttä mieltä voi rentouttaa oleskelemalla ja vaeltelemalla pohjoisen maisemissa, joissa ei ole tietoakaan ruuhkista, hälystä eikä urbaanista sykkeestä.