Suomen luonto vetää ulkomaisia matkailijoita

Suomen luonto vetää ulkomaisia matkailijoita

Me suomalaiset emme aina osaa katsoa maatamme ulkopuolisen silmin. Pidämme itsestäänselvyyksinä monia asioita, jotka ovat meillä erityisen hyvin verrattuna moniin muihin maihin. Meillä vierailee kuitenkin vuosittain suuret määrät turisteja kaikkialta maailmasta ja luontomme on yksi heitä eniten kiinnostavista asioista. Tutkaillaanpa näitä erilaisia luontoelementtejä.

Lapin erämaat

Lappi on monelle muualla Suomessa asuvallekin melko eksoottinen paikka, saati sitten vaikkapa Aasiasta saapuville turisteille! Laajat metsät ja suot, jylhät tunturit, yötön yö ja kaamos sekä tietenkin revontulet – ei mikään ihme, että juuri Lappi vetää niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin matkailijoita. Varsinkin sen syksyinen ruska ja luminen talvi kiehtovat ihmisiä ympäri maailmaa.

Lapin turismi tuo Suomeen paljon verorahoja. Jotkin yritykset vastaanottavat maksuja myös Bitcoinina, sillä se on monien maiden matkailijoiden keskuudessa suosittu tapa maksaa etenkin ulkomailla. Pääsyy lienee se, että niihin ei liity valuutanmuunnoksista perittäviä maksuja. Jos haluat oppia Bitcoinista lisää, aloita tutustumalla eri lompakkovaihtoehtoihin osoitteessa bitcoinlompakko.com

Suomen tuhannet järvet

Suomi tunnetaan tuhansien järvien maana ja täysin oikeutetusti. Maassamme on noin 168 000 järveä, mikä tekee siitä yhden maailman vesirikkaimmista valtioista. Meillä on lisäksi pitkä merenrannikko ja lukuisia jokia. Useat vesistömme ovat täydellisiä uimiseen, kalastukseen ja muihin vesiaktiviteetteihin. Vierailijat voivat nauttia esimerkiksi rauhallisista vene- tai laivaretkistä tai harrastaa vesiurheilua, kuten vesihiihtoa tai sup-lautailua. Järvien jäätyessä niillä voi myös kävellä, luistella, hiihtää tai moottorikelkkailla!

Loputtomat metsät

Suomessa on lukuisten järvien lisäksi myös kauniita metsiä, jotka kattavat jopa 75 prosenttia koko maasta. Tämä tekee Suomesta pinta-alaan suhteutetusti Euroopan metsäisimmän maan, ja jokamiehenoikeus tarjoaa nämä metsät kaikkien saataville! Valtavat polkuverkostot ja suojellut kansallispuistot ovat loistavia paikkoja ulkona liikkumiseen ja luonnosta nauttimiseen.

Luonto ei ole kaukana kaupungissakaan

Monet suurempien kaupunkien asukkaat yllättyvät Suomeen saapuessaan siitä, kuinka paljon luontoa meillä on nähtävissä joka puolella. Jopa pääkaupungissamme Helsingissä on puistoja kaikkialla ja metsäalueita löytyy aina vain pienen kävelymatkan päästä. Ja esimerkiksi upea Nuuksion kansallispuisto on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta! Voidaan siis todeta, että olemme siis hyvin onnekkaita asuessamme tällaisessa maassa.