Vinkit nopeaan nettiin maaseudulla

Vinkit nopeaan nettiin maaseudulla

Jos asut maaseudulla, tiedät varmasti millaista on yrittää saada luotettavaa internetiä. Hitaat nopeudet ja hajanainen kuuluvuus ovat yleisiä ongelmia. Onneksi on olemassa toimia, joilla voit vähentää viiveaikaa ja lisätä yhteysnopeutta. Tutustutaanpa muutamiin vinkkeihin nopean internetin saamiseksi maaseudulla.

Oikean palveluntarjoajan valitseminen

Yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä nopean internetin saamiseksi maaseudulla, on oikean palveluntarjoajan valinta. Eri tahot tarjoavat erilaisia paketteja, joiden nopeus ja kattavuus vaihtelevat. Tee tutkimusta ja lue arvosteluja ennen kuin teet päätöksen siitä, mikä vaihtoehto on sinulle paras.

Koska Suomi on iso maa, on operaattoreiden nopeuksissa eri alueilla joskus suuriakin poikkeavuuksia. Ota siis vertailussa aina huomioon juuri se alue, missä asut! Näin et tule maksaneeksi itseäsi kipeäksi nopeasta liittymästä, joka ei todellisuudessa ylläkään luvattuun nopeuteen.

Lisäpalveluilla säästöä ja turvaa

On myös tärkeää harkita, tarvitsetko palveluntarjoajalta lisäpalveluja, kuten puhelinliittymää tai TV-paketteja. Monet yritykset tarjoavat juuri heille palvelunsa keskittävälle rahanarvoisia etuja, kuten ilmaisia tai alennettuja kuukausi- tai vuosimaksuja. Joskus lisäpalvelun tilaaja voi saada jonkin mukavan lahjan kylkiäisenä! Kampanjoita kannattaa siis seurailla.

Nykypäivänä VPN-yhteys on myös harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, sillä se tekee netin selaamisesta turvallista missä ja milloin vain – myös julkisessa Wi-Fi-verkossa. Se avaa lisäksi ovet muuten maarajoitusten takana oleviin sisältöihin, joten pääset nauttimaan laajemmasta viihdetarjonnasta. VPN-yhteyksien nopeuksissa, hinnoissa ja ominaisuuksissa on eroja, joten vertailua on syytä niidenkin kohdalla aina tehdä. Lisää tietoa löydät täältä: https://vpnsuomi.net/

Laitteiden päivittäminen

Myös kotiverkkolaitteet voivat vaikuttaa internetin nopeuteen ja luotettavuuteen maaseudulla. Jos käytössäsi on vanhempia laitteita, kuten modeemeja ja reitittimiä, niiden päivittäminen voi vaikuttaa merkittävästi yhteyden laatuun. Uudemmissa malleissa on yleensä signaalin voimakkuutta parantavia ominaisuuksia. Täten sinulla on paremmat mahdollisuudet nopeaan yhteyteen, vaikka asuisit kaukana lähimmästä mastosta tai jakelupisteestä.

Voit myös kokeilla käyttää Ethernet-kaapelia Wi-Fi-yhteyden sijasta kiinnittämällä sen suoraan reitittimeen, jolloin yhteys on taatusti nopeampi. Ylimääräiset johdot voivat tuntua kömpelöiltä käyttää, mutta ero voi olla WLAN-yhteyteen verrattuna hyvinkin suuri.

Signaalin voimakkuuden parantaminen

Reitittimesi sijainnilla on suuri merkitys. Sen siirtäminen lähemmäs ikkunaa tai laitteita, joilla nettiä käytät, voi parantaa signaalin voimakkuutta merkittävästi. Varmista myös, ettei laitteen lähellä ole sen toimintaa mahdollisesti häiritseviä kodinkoneita tai langattomia laitteita. Lisäksi ulkoiseen antenniin investoiminen voi myös auttaa, sillä ne on suunniteltu laajentamaan langattomien signaalien kantamaa pidemmälle kuin perinteiset antennit yksinään.

Netin nopeuteen voi vaikuttaa pienillä toimenpiteillä

Huolellisella suunnittelulla ja tutkimuksella voi syrjäisemmillekin seuduille saada sujuvasti toimivan nettiyhteyden. Aina tuotteen päivittämiselle tai palveluntarjoajan vaihtamiselle ei ole tarvetta, vaikka se saattaa ensimmäisenä juolahtaakin mieleen. Jo reitittimen paikkaa vaihtamalla tai pienen lisäantennin ostamisella voi hitaan netin ongelma ratketa. Joissain tapauksissa on kuitenkin syytä tehdä kilpailutusta ja vertailua eri operaattoreiden tai palveluiden välillä. Sujuvaa surffausta!